Een scheiding is vaak een emotioneel beladen proces. Onenigheid over de scheiding kan leiden tot een conflict waarbij woede, frustratie en onbegrip kunnen oplopen. De mediator van Convenu kan er dan voor zorgen dat u toch samen op een goede manier het proces van een echtscheiding door kunt komen.

Met elkaar uit elkaar

Als mediator help ik u met het verbeteren van de communicatie zodat u met elkaar goede afspraken kunt maken. Afspraken waarmee u beide verder kunt na de scheiding.

Waarom mediation?

De meerwaarde van mediation bij echtscheiding is dat de verhoudingen tussen partijen er in de regel op vooruitgaan, dat beide partijen vaak tevreden zijn met de uitkomst, dat partijen zich beter houden aan de gemaakte afspraken en dat partijen vaak beter in staat zijn om ook toekomstige verschillen makkelijker aan te pakken. Door te kiezen voor mediation kan het u in de toekomst eventueel de hoge kosten voor advocaten en een rechterlijk proces besparen.

Mediation na scheiding

Het kan zijn dat u ook na de scheiding behoefte heeft aan mediation. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer uw financiële situatie sterk veranderd is na de scheiding en u een nieuwe berekening nodig heeft, de communicatie met uw ex-partner slecht verloopt of wanneer u individuele begeleiding zoekt, emotioneel of financieel, om grip te krijgen op alle veranderingen die door de scheiding zijn ontstaan. Een scheiding is maatwerk, dat begrijpt een mediator als geen ander.

Neem hier vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Deel dit artikel: