Na de scheiding blijven beide ouders verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van de kinderen. Wettelijk is er bepaald dat er voor ouders en kinderen recht is op omgang met elkaar. De omgangsregeling is dan ook onderdeel van het ouderschapsplan.

Convenu kan u bijstaan in het opstellen van een ouderschapsplan met een omgangsregeling die rekening houdt met de wensen van zowel de ouders als de kinderen.

Een omgangsregeling: altijd maatwerk

Wat is een goede omgangsregeling? Er zijn geen mallen of strikte regels waar een goede omgangsregeling aan voldoet. De regeling hangt af van de leeftijd van de kinderen, de wensen van de kinderen, praktische zaken zoals werktijden van de ouders, school, sportclubs en hobby’s, de afstand van beide woonadressen en de wensen van beide ouders.

Omgangsregeling of co-ouderschap

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een co-ouderschap. Hierbij worden de zorg- en opvoedingstaken zo gelijk mogelijk verdeeld: de kinderen wonen deels bij de vader en deels bij de moeder. De ouders zijn vrij om te bepalen hoe deze verdeling eruitziet. Dit hangt vaak ook af van de werktijden van de ouders, school en sportclubs.

Wilt u meer weten over het opstellen van een omgangsregeling of het ouderschapsplan?
Neem hier vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Deel dit artikel: