Een belangrijk onderdeel in het scheidingsproces is de financiële afwikkeling. Op het gebied van financiën zijn er veel zaken waarover besluiten moeten worden genomen, zoals het huis, partner- of kinderalimentatie, spaargeld en schulden en/of de inboedel. De mediator van Convenu kan u hierbij adviseren, begeleiden en zoveel mogelijk ontzorgen, zodat u inzicht krijgt in het financiële plaatje en niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Inzicht en duidelijkheid vooraf

Vaak geeft financiële onduidelijkheid een benauwd gevoel. Bovendien kan het lastig zijn om in een emotionele periode besluiten te nemen op financieel gebied. Daarom stel ik bij scheidingsbemiddeling of -mediation een vermogensverdeling voor u op en maak ik berekeningen om de hoogte van kinderalimentatie en /of partneralimentatie vast te stellen.

Ook blijkt uit die berekeningen wat het netto-besteedbaar inkomen is, dus wat u maandelijks overhoudt in de portemonnee. Daarnaast kan de mediator van Convenu u informatie geven over fiscale regelingen en toeslagen, bijvoorbeeld de heffingskorting voor alleenstaande ouders, het kindgebonden budget en de alleenstaande ouderkop en de kinderopvangtoeslag. Zo weet u van tevoren waar u aan toe bent.

Neem hier vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Deel dit artikel: